Fin omtale av “Langs veiæne” i Smaalenenes sommaravis
Av | Publisert i Kvitveis Forlag
Jun
14

 

Avisa i Indre Østfold, Smaalenene, har eit fint intervju med Kari Mørk og ei god melding skrivenav Rose Korol i dag. I intervjuet snakkar Kari litt om dialektutviklinga og røpar at ho har fleire konkrete skriveprosjekt på beddinga.

I meldinga skriv Korol blant anna:
“MØRK ER god på detaljer, og er tydelig opptatt av å føre videre gammel kunnskap, tradisjoner og tenkemåter. Likevel er det først og fremst Mørks spesielle sans for Indre Østfold-dialekta som gjør leseropplevelsen unik, og vekker den gamle tida til live. Det er et svært imponerende stykke dialektarbeid forfatteren har utført, og mye av bakgrunnen for boka er kanskje også nettopp ønske om å gjøre oss mer bevisst på dialektrikdommen vår. Dialektene fungerer imidlertid også som et  fint litterært virkemiddel. De er med på å underbygge den jordnære, uhøytidelige tonen, og gir scenene som utspiller seg ekstra autensitet.”

 

Du kan bla litt i boka her: http://www.blurb.com/books/5213896-langs-veine

 

Gå til fliken “Bokhandel” for å kjøpe boka på nett. Ho kostar kr. 198,- + porto.